Bouwbedrijf Kooi tourrit

29-9-2013

  Bouwbedrijf Kooi tourrit 2013 op 29 september

Deze zondagmorgen derhalve vroeg opgestaan. Eerst maar eens naar buiten gekeken hoe het weer er deze dag uitzag. Lekker najaarszonnetje, het beloofde een droge doch frisse dag te worden.
Zaterdag de BMW nog even nagelopen en zondagmorgen dus vroeg uit de veren en om ca 8.30 uur op de motor gestapt richting de Vier Jaargetijden gereden. Is natuurlijk maar 500 meter. Daar aangekomen hadden zich al ongeveer 30 leden gemeld en uiteindelijk kon de voorzitter ca. 35 leden welkom heten. Prima opkomst dus.
Na om ca. 9.30 uur in 4 groepen te zijn verdeeld,  vertrokken we richting de Duitse grens. Er werd, via mooie binnen weggetjes en heide velden, koers gezet naar Herberg De Roten Riede in het plaatje Neuburglage. Onderweg kruisten we nogal wat versierde landbouwwagens wat aanduidde dat er kennelijk ergens een groot feest gaande was. En inderdaad even later reden we langs een groot feest terrein. Even later stopten we bij de Herberg waar al heerlijke koffie met de onontbeerlijke Duitse koeken klaar stonden. Na een paar bakken koffie en de koeken werd de reis weer voortgezet.
Na nog even een tankstop in Bochorst ging het via mooie slingerweggetjes richting Ramsloh, om daar bij motor motel “ Bikers In “ de inwendige mens weer te versterken. Onderweg ging het nog even mis. De helft van de groep stond aan de ene kant en de andere helft aan de andere kant van het water en er was geen brug te bekennen. Ra ra hoe was dit mogelijk. De voorrijder en een paar volgers sloegen voor een dammetje rechtsaf en de rest ging er over en draaiden toen rechtsaf. Stonden we na een kilometer over het water over en weer te roepen.
Uiteindelijk toch bij “Bikers In “gearriveerd, waar we bij een beetje omslachtig bestelsysteem tenslotte achter een groot boord friet en nog een grotere braadworst met ketchup en een groot glas Cola de honger en dorst stilden.
Na het eten nog even het parkeer terrein van “Bikers IN “ rond gelopen om een breed scala van allerlei merken modellen en uitvoeringen van diverse motoren te bewonderen.
Na nog even een tankstop werd de koers verlegd naar het westen om via leuke en typisch Duitse dorpjes en stadjes richting de Nederlandse grens te koersen, om bij Bellingwolde weer in het gebied te komen waar de gele kenteken platen weer de overhand hebben. Weer terug in de provincie Groningen dus.
Waar we om ca 15,30 uur weer het bordje Siddeburen passeerden en terug konden kijken op een leuke tocht met een echt leuke route en natuurlijk prachtig weer.
Al met al een zeer geslaagde dag. Met dank aan de mensen welke deze route hadden uitgezet.