2e Thema-avond

17-10-2013

2e Thema-avond 17 oktober 2013

In het najaar ontvingen wij een uitnodiging voor de tweede thema-avond van dit seizoen. We werden uitgenodigd voor een presentatie door Scandinavian Tours (eigenaar Linda) over motorvakanties in en door Scandinavië.

De uitnodiging wekte mijn interesse omdat we al eens eerder overwogen hadden om een tocht te maken naar de Noordkaap alleen dan met een luchtgekoelde vierwieler. Daarnaast gaan vrienden van ons al jaren naar Zweden op vakantie. De foto’s van omgeving en natuur nodigen uit om dit continent eens te bezoeken. Tot nu toe was het er nog niet van gekomen. Reden te meer om eens te gaan luisteren.

Aan de uitnodiging heeft  een leuke groep leden gehoor gegeven. Er waren, in overleg, ook een aantal introducees aanwezig.  Al met al een leuke groep geïnteresseerden.

Onder de naam Motortours.nl is Lina en haar team actief als een reisorganisatie die al vele jaren op de Scandinavische markt actief is als organisator van motorreizen. Zij organiseren voor de zomer individuele motorreizen in Zweden, Noorwegen en Finland. De aangeboden reizen worden door Motortours zelf uitgezet, hebben contacten met de vele aanbieders van logies en ze kunnen zodoende deelnemers en potentiele deelnemers van goed advies voorzien.

Een aantal reizen worden in een pakket aangeboden op de website. Wanneer we zelf met ideeën komen is een aanpassing van het aangeboden pakket mogelijk om tot een gewenste reis te komen. De overnachtingen vinden plaats in hotels of fjelstue (berghotel) met ontbijt en avondeten.

Tijdens de avond liet Linda ons in grote lijnen aan de hand van een 18 daagse tour naar de Noordkaap rijden. Per dag van het programma werd aangegeven van de af te leggen afstand per dag. Per dag van de route werden de bezienswaardigheden aan de hand van vele mooie foto’s getoond. De details gaf ze niet altijd prijs, daarvoor dienen we een reis te boeken. Aan de hand van diverse foto’s van bezienswaardigheden onderweg; van de overtochten met veerboten e.d. werden we warm gemaakt om een tocht te maken door Scandinavië.

Na afloop van de presentatie was er voldoende tijd om je te laten informeren  en je kon ook verschillende informatie meenemen zoals brochures en een aantal kaarten.

Aan de reizen hangt een prijskaartje. Hiervoor krijg je volledig verzorgde reis, waaraan je zelf nadere invulling kunt geven.

Na afloop werd Linda door Gerard bedankt voor haar mooie presentatie.