Groningen/Drenthe rit

9-6-2013

                      

                                   9 JUNI GRONINGEN DRENTE RIT


Zaterdag nog maar eens op buienradar gekeken. Het leek erop dat het droog zou blijven, maar de temperatuur zou niet te hoog worden, dus de binnenvoering toch maar in het pak geritst.
`s Avonds de rit herberekend, in de computer en in de ZUMO gezet.
De volgende morgen is het inderdaad niks te warm, maar wel droog. Gauw naar Siddeburen gereden waar een man of veertig zijn. Na een kop koffie komt de ploegenindeling.
Ik ben blij met de voering in het pak, maar het weer is gelukkig helder en droog.
Vlak voor Harkstede gaat Klaas linksaf, maar mijn ZUMO wil rechtdoor. De voorrijder is altijd de baas, dus we gaan rechtdoor. Na een ommetje van niks zit ik dan toch weer vlot `op de Route`.
Verder gaat het prima op de mooie, route. Later, onder koffie, zegt zegt de voorrijder: Ik ga nooit een route herberekenen, ik zet hem erin zoals ik hem krijg via de mail.
We vervolgen de route via mooie binnenwegen langs bossen en vergezichten. De eetstop is in het Bezoekerscentrum Drent Friese woud. Dan gaan we weer verder en in de buurt van Diever worden we plotseling geconfronteerd met een ongeluk. Op een niet te brede weg met aan weerszijden bomen ligt een personenauto op het dak, dwars over de weg. De eerste ploeg is er al langs en heeft het ongeluk dus waarschijnlijk niet gezien. De inzittenden, man, vrouw en twee kinderen zijn er al uit, maar het blijkt pas gebeurd te zijn. Als we iets eerder waren geweest, had het anders kunnen aflopen. Een van de kinderen klaagt over hoofdpijn, maar er is professionele hulp aanwezig. Er is geen ruimte voor auto´s om te passeren, maar wel voor de motoren. De volgwagen wordt ingeseind om een andere route te nemen. De voorrijder schopt wat scherven aan de kant en we vervolgen onze weg. We stoppen nog een keer aan de Schoonloër weg om te tanken en verder gaat het weer. Bij aankomst in Siddeburen praten we nog even na over de rit en natuurlijk over het ongeluk. We realiseren ons maar alt goed dat het slecht had kunnen aflopen als op dat zelfde moment een groep motoren daar was geweest. Ondanks alles kunnen we toch terug kijken op een mooie rit.